Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Creme Brulee

Creme Brulee

Un desert irezistibil pe care trebuie să-l încerci, mai ales că ingredientele sunt putin diferite de ceea ce ştiai, iar rezultatul final absolut.

Aceasta nu este o simplă cremă de zahar ars, este Creme Brulee!

Ingredientehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/07/13/creme-brulee-2.jpg

500 ml smântână dulce
4 gălbenuşuri
7 linguri cu zahăr
1 baton de vanilie

Mod de preparare

Pasul 1: Într-un castron, freacă gălbenuşurile cu trei linguri cu zahăr.
Pasul 2: Separat, pune pe foc smântâna împreună cu vanilia şi două linguri cu zahăr. Nu trebuie să fiarbă, ci doar până se topeşte zahărul.
Pasul 3: Toarnă treptat peste gălbenuşurile frecate cu zahărul. Crema astfel obţinută, strecoar-o printr-o sită, după care pune-o în castronele termorezistente. Lasă-le la cuptor, la bain marie, la foc moderat, aproximativ 45-50 de minute.
Pasul 4: După ce s-au răcit presară deasupra restul de zahăr şi topeşte-l cu un aparat cu flacără pentru caramelizat. În lipsa, acestuia poţi pune zahăr caramel.

 


Lasă un răspuns

Sus