Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Croasanti deliciosi

Croasanti deliciosi

Ingrediente:

  • 450 g faina
  • 250 ml apa
  • 250 g margarina
  • 20 g drojdie
  • un praf de sare

PASUL 1 Dizolva drojdia in putina apa calduta, adauga 125 g margarina, amesteca bine si pune faina amestecata cu sarea.
Framanta un aluat elastic. Da la frigider trei ore. Intinde foaia rece. Pune restul de margarina si impatureste.

PASUL 2 Intoarce foaia impaturita, la 90 de grade, si intinde din nou.Iimpatureste, intoarce aluatul, intinde-l.
Din nou, la frigider pentru 20 de minute. Repeta operatia de trei ori.

PASUL 3 Intinde acum aluatul, mai grosut. Taie patrate mari, apoi triunghiuri.

PASUL 4 In mijlocul fiecarui triunghi, pune o lingurita cu umplutura si ruleaza-l incepand cu baza. Lipeste colturile cu putina apa. Lasa la crescut zece minute si coace la foc iute alte zece minute.


Lasă un răspuns

Sus