Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Crocantele sanatoase

Crocantele sanatoase

 

Caut de multa vreme un mod eficient de preparare pentru crocantele sanatoase, adica un aluat care sa se faca repede, fara dospire, cu multe seminte, care sa poate fi mancate ca atare sau sa poate fi unse cu unt, branza sau altele de genul asta.

Am experimentat retata si pot sa spun ca preparate in acest fel crocantele sanatoase sunt perfecte. Ingredientele sunt pentru o tava clasica de aragaz, dar le poti multiplica usor. Crocantele sanatose sunt destul de subtiri asa ca nu este necesara o cantitate mare de aluat, dat fiind faptul ca acesta trebuie intins foarte bine in tava.

Ingrediente

120 de grame de faina integrala
120 de grame de fulgi de ovaz
100 de grame de seminte de floarea soarelui crude
50 de grame de seminte de susan crude
50 de grame de seminte de in
100 de grame de seminte de dovleac
Doua linguri de ulei de masline
Un varf de lingurita de sare
400-500 ml de apa

Preparare

→ Toate semintele, impreuna cu fulgii de ovaz si faina integrala (fara semintele de dovleac) se amesteca impreuna intr-un castron.
→ Apa, sarea si uleiul se amesteca impreuna.
→ Nu pune toata apa, ci doar ceva mai mult de jumatate.
→ Pune amestecul lichid peste cel uscat si amesteca. Trebuie sa iasa un aluat ca smantana groasa care curge.
→ Daca este prea dens mai pune apa, daca este prea lichid, mai adauga seminte.
→ Pune aluatul in tava pe o foaie de copt unsa cu putin ulei.
→ Aluatul trebuie intins uniform. Presara deasupra seminte de dovleac si cateva cristale de sare.

→ Coace-le la 170°, in cuptorul bine incins, 15 minute. Scoate tava si taie blatul in bucati de dimensiunea dorita. Trebuie taiate acum, pentru ca mai tarziu devin prea uscate.
→ Intoarce tava in cuptor la foc mic, pentru alte 40- 45 de minute pana cand sunt bine uscate si rumenite.
→ Trebuie scoase din tava imediat, si lasate sa se raceasca pe un gratar ca sa nu se abureasca.

→ Preparate dupa aceasta retete aceste crocantele sanatoase sunt perfecte simple, unse cu unt, dimineata la micul dejun, la gustare sau la pachetul de la scoala sau de la serviciu.

 


Sus