Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Crostini cu somon afumat

Crostini cu somon afumat

crostini cu somon

Gătește cu noi o rețetă de inspirație italienească, asemănătoare tocineilor românești, specifici Bucovinei: crostini cu somon afumat.

Nr. porții:  5
Timp de preparare 45 minute
Dificultate simplă
Calorii 378
Preț 35 lei

Ingrediente

250 g file somon afumat

Pentru crostini:
1 kg cartofi
piper
cimbru
1 ou
35 g făină
200 ml ulei
Sare

Pentru dressing:
200 g smântână
½ legătură mărar
½ lămâie
sare

Incearcă și: Plăcintă cu somon

Mod de preparare

1. Curăță cartofii și dă-i pe răzătoarea mare. Scurge-i bine între palme și amestecă-i cu ou, făină, sare și condimente după gust.
2. Din această compoziție, formează turtițe plate și prăjește-le în ulei încins pe ambele părți, până ce se rumenesc. Scoate-le pe hârtie absorbantă.
3. Spală mărarul, toacă-l fin și amestecă-l cu smântână și puțină sare. Pe un platou, așază crostini, alternând cu feliile de somon și pune alături dressingul de smântână.

Sugestie

Felurile pe bază de cartof merg de minune cu un sos de iaurt și usturoi în care ai adăugat ceapă tocată mărunt.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.39/2014
Autor: Burda Romania
Sursa foto: Burda Romania


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus