Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Cum prepari legumele pe gratar. Cateva sfaturi simple si bune

Cum prepari legumele pe gratar. Cateva sfaturi simple si bune

 Deja stii cum sa-ti prepari carnea si carnaciorii cand vine vorba de a prepara legumele la gratar uneori e putin mai complicat pentru ca vrei sa fie si bune si sanatoase.

Afla ce trebuie sa faci pentru a prepara cele mai bune legume la gratar:

–> Intotdeauna spala bine legumele inainte sa le pui la marinat sau la gatit;

–> Inainte sa le asezi pe gratar, taie legumele in doua sau in bucati cat mai mici;

–> Se pot lasa intregi doar legumele mici (ardeii, rosiile cherry)

–> Daca vrei sa marinezi legumele, tine-le in ulei cu lamaie sau suc de lamaie verde; mai poti adauga usturoi, ierburi aromate, sare si piper.

–> Daca nu vrei sa le marinezi atunci, tine legumele in apa pentru 30 de minute inainte pentru a nu se usca rapid pe gratar;

–> Daca legumele sunt mari nu le aseza direct pe gratar ci pe o tava, pe cele mici le poti pune direct pe gratar;

–> Pentru legumele care au nevoie de putin abur precum cartofii, impacheteaza-le intr-o folie de aluminiu;

–> Unele legume se coc foarte repede, asadar fii cu ochii pe gratar;

–> In timp ce sunt pe gratar, intoarce-le frecvent de pe o parte pe alta si toarna ulei peste ele daca par uscate;

–> Legumele sunt gata cand fac coaja sau sunt moi la atingere.

–> Pune legumele pe partea mai rece a gratarului. Acestea se coc repede si daca temperatura este prea mare se vor usca.

–> Pune legumele pe gratar dupa ce pui carnea. Aroma fumului le va imbogatii gustul. In plus atata timp cat carnea se odihneste legumele vor fi gata. mai mult, gratarul este mar rece.

–> Daca vrei sa faci frigarui cu legume pune betele de lemn in apa cu sare pentru cel putin 60 de minute. Combina legume dupa gustul tau dar nu omite feliile de ceapa si ardei. Au un gust minunat pe gratar.

Citeste si:

 

Sursa foto: pixabay.com




Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus