Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Cum sa nu-ti cada greu masa de Paste

Cum sa nu-ti cada greu masa de Paste

Antreuri fel de fel, oua, friptura, stufat si drob de miel, cozonac, pasca… toate stropite din belsug cu vin rubiniu, care e, nu-i asa, Sangele Domnului! Dar la cate preparate delicioase, insa, multe dintre ele, extrem de grele, poate rezista stomacul nostru, bietul de el? Pai, la toate, daca respecti cateva reguli de alimentatie sanatoasa:

 Dupa post, portii mici

In primul rand, mare grija la trecerea de la dieta de post la cea de sarbatoare. Daca ai tinut tot Postul Pastelui, dupa slujba de Inviere, deci dupa miezul noptii, nu te repezi sa gusti din toate preparatele traditionale! Ciocneste un ou, dar cel mai indicat ar fi sa astepti pana la micul dejun ca sa incepi a manca “de dulce”. Dar nici atunci nu manca pe saturate, pentru ca organismul e dezvatat de alimentele grele!

Ouale – cate ciocnesti, cate mananci

Chiar daca e perioada Pastelui, regula celor maximum 2-3 oua pe saptamana nu a iesit din vigoare. Totusi, se stie de pe acum ca toti o vom incalca. Ca sa nu ti se aplece, mananca doua oua in ziua de Paste, dimineata, iar in zilele urmatoare doar cate unul. Ouale nu trebuie rascoapte – sunt extrem de indigeste! – ci fierte astfel incat sa le ramana galbenusul cleios.

Apa plata cu lamaie!

Nu, nu e vorba sa renunti la bunatati in favoarea lichidului adorat de fotomodele, ci, cu zece minute inainte de masa copioasa, sa bei un pahar mare de apa plata in care ai stors o jumatate de lamaie. Acest amestec va facilita digestia si-ti va pregati stomacul pentru a face fata cu brio oricarui festin!
 


Lasă un răspuns

Sus