Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Cum se prepara cafeaua turceasca originala

Cum se prepara cafeaua turceasca originala

Putina luma mai stie astazi cum se prepara cafeaua turceasca clasica, aromata si tare. Aceasta se pregateste in ibric de arama, fie la foc de aragaz, fie la o masina speciala de spirt.

Ingrediente

  • 2-4 lingurite de cafea proaspat macinata
  • 2 lingurite de zahar sau miere
  • 200 ml apa
  • 1 praf de sare
  • lapte si frisca (optional)

Mod de preparare

In ibric, pune apa (nu mai putin de 75 ml, dar nici mai mult de 200 ml), zaharul sau mierea, sarea si jumatate din cantitatea de cafea. Pune ibricul la fiert pe aragaz (traditional, se face pe nisip incins) si stai cu ochii pe ea.

Cand incepe sa se umfle, amesteca putin si ia-o de pe foc. Aduaga imediat restul de cafea si amesteca din nou. Pentru ca zatul sa se lase la fundul ibricului, adauga o lingurita de apa rece. Lasa cafeaua la infuzat cateva minute, apoi toarn-o in cesti si serveste-o fierbinte.


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus