Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Doua prajituri cu ciocolata

Doua prajituri cu ciocolata

 

Prăjitură fantezie

Ingrediente
100 g ciocolată neagră
3 linguri cu zahăr
4 linguri cu făină
2 ouă
Pentru umplutură:
200 g cremă de brânză
250 g mascarpone
1 fiolă esenţă de vanilie
Pentru glazură:
100 g ciocolată cu lapte
1 linguriţă cu unt
2 linguri cu smântână dulce

Mod de preparare

Într-un castron, bate albuşurile cu un praf de sare şi zahărul. Încorporează gălbenuşurile şi ciocolata topită şi răcorită.
Adaugă făina şi amestecă. Compoziţia astfel obţinută toarn-o într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Lasă la cuptor aproximativ 20 de minute. Scoate foaia de aluat pe un şervet umed şi rulează.
După câteva minute, desfă foaia de aluat, întinde crema de brânză amestecată cu esenţa de vanilie şi mascarpone. Rulează din nou şi lasă la rece o oră.
Taie rulada în felii mai groase şi aşază-le pe un grătar. Separat, topeşte ciocolata cu lapte la bain-marie împreună cu untul.
Pe fiecare felie de ruladă, toarnă ciocolată topită. Pune în centru un strop de smântână dulce şi, cu ajutorul unui beţişor, trage spre exterior şi trasează ce model îţi doreşti. Lasă să se răcorească apoi câteva minute.
cake-570523_960_720

Tort bicolor

Ingrediente
150 g ciocolată menaj
3 ouă
100 g unt
250 g zahăr
150 g făină
2 cuişoare măcinate
sare
Pentru cremă:
500 ml lapte
140 g zahăr
4 gălbenuşuri
75 g făină
1 baton de vanilie

Mod de preparare

Topeşte ciocolata împreună cu untul la bain-marie. Adaugă zahărul, ouăle, cuişoarele şi făina amestecată cu un praf de sare. Compoziţia astfel obţinută toarn-o într-o formă rotundă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Dă-o la cuptor, la foc moderat, 25-30 de minute.
Între timp, pune laptele la fiert cu batonul de vanilie. Într-o crăticioară, freacă gălbenuşurile cu zahăr. Încorporează făina şi toarnă treptat laptele fiert separat. Pune crema să fiarbă pe baie de aburi, amestecă până ce se îngroaşă, apoi las-o la răcit.
Taie blatul în trei şi repartizează între ele crema de vanilie răcorită. Lasă la rece minimum trei ore pentru a se întrepătrunde aromele. Serveşte alături de îngheţată de cireşe.

 

Comments

comments

Leave a Reply