Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Fasole batuta

Fasole batuta

Ingrediente:

  • 600 g fasole cu bobul mare
  • 5 cepe, 2 morcovi
  • 1 pastarnac, boia dulce
  • ulei, sare, piper

Pasul 1: Spala fasolea si pune-o la fiert. Dupa cateva clocote, schimba apa. Adauga sare, o ceapa taiata in sferturi, morcovii si pastarnacul curatati si taiati in bucati mai mari.

Pasul 2: Cand fasolea este bine fiarta, scurge-o bine si indeparteaza legumele. Atentie, nu arunca apa in care au fiert legumele!

Pasul 3: Zdrobeste fasolea cu blenderul sau masina de tocat pana obtii o pasta fina. Subtiaza cu o parte din apa pastrata, toarna cateva linguri cu ulei si amesteca bine.

Pasul 4: Separat, taie restul de ceapa marunt si caleste-o in ulei pana devine aurie.

Pasul 5: Pune pasta de fasole batuta in boluri, iar deasupra acopera cu ceapa calita. Pentru o culoare mai intensa, adauga in ceapa calita putina boia.

 


Lasă un răspuns

Sus