Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Fasole scazuta

Fasole scazuta

Ingrediente:

  • 500 g fasole rosie
  • 2 cepe, 2 ardei grasi
  • 250 ml suc de rosii
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 catei de usturoi
  • cimbru
  • ulei
  • sare
  • piper

Pasul 1: Tine fasolea la inmuiat de seara pana dimineata, apoi fierbe-o, schimband apa de 2-3 ori cu alta apa fierbinte.
Cand boabele sunt fierte, scurge-le de apa.

Pasul 2: Curata ceapa, tai-o julien si caleste-o in ulei. Adauga putina sare si ardeii, curatati de cotoare si taiati cubulete.

Pasul 3: Pune foile de dafin, sare si piper. Cand zeama lasata de legume s-a evaporat, adauga putin cimbru, boabele de fasole fierte, usturoiul zdrobit si sucul de rosii.

Pasul 4: Amesteca usor si lasa la cuptor, la foc moderat, aproximativ 30 de minute.

  • SURSA: Reteta oferita de Ioana Filip, Durau


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus