Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Ficatei cu vin

Ficatei cu vin

500 g ficatei salata verde
1 lamaie 2 cepe
2 linguri cu ulei sare
1 ceasca de vin alb piper
3-4 catei de usturoi

Pasul 1

  • Curata ficateii de pielite si vinisoare.
  • Spala-i si pune-i la scurs intr-o sita.

Pasul 2

  • Incinge uleiul intr-o tigaie mai adânca si adauga fi cateii.
  • Lasa-i sa se caleasca un pic, dupa care presara putina sare si piper.
  • Acopera si lasa pe foc mic, amestecând si adaugând mereu câte putina apa.

Pasul 3

  • Cand sunt aproape gata, adauga peste ficatei vinul, usturoiul zdrobit bine si feliile de lamaie (cu tot cu coaja).
  • Lasa sa mai stea pe foc 5-10 minute.

Pasul 4

  • Serveste ficateii cu sos de lamâie si vin si ceapa calita separat.


Lasă un răspuns

Sus