Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Friptura cu sos de afine

Friptura cu sos de afine

1 kg muschi de porc 50 g unt
500 g ca 200 ml vin rosu
300 g fasole verde rozmarin
1 kg cartofi ulei
5 linguri cu gem de afine sare
2 linguri cu miere piper boabe multicolor

Pasul 1: Taie muschiul in felii groase de un deget (la fript, carnea se strange si devine mai groasa). Lasa-l la marinat in jumatate de cantitate de vin rosu cu piper pentru 20 de minute.

Pasul 2: Pune un pic de unt intr-o tigaie si frige iute bucatile de carne, cam 2 minute pe fiecare parte. Cand carnea s-a rumenit bine, scoate-o pe un platou si condimenteaz-o.

Pasul 3: intre timp, pune la fiert legumele in apa cu sare. Cartofii taie-i rotund, ca niste cartofi noi. Cand s-au inmuiat, scurge-le, pune peste ele unt. Asaza-le pe platoul pentru servit, la cald.

Pasul 4: Prepara sosul in untul ramas de la prajitul carnii stins cu vin rosu. Adauga miere si gem de afine. Amesteca bine.

Pasul 5: Restul de cartofi se dau pe razatoare si se pun, asa cum ii iei intre degete la prajit in baie de ulei.


Lasă un răspuns

Sus