Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Fructe proaspete in jeleu

Fructe proaspete in jeleu

 


Ingrediente

–> 12 foi de gelatina

–> 1 conserva mica de ananas sau felii de ananas proaspat

–> 300-400 ml suc natural de mere, 125 g cirese, 2 prune

–> 1-2 nectarine

–> 1-2 linguri de zeama de lamaie, zahar

–> 1 portocala

–> frunzulite de menta pentru ornat

Mod de preparare

Inmoaie foile de gelatina in apa rece. Rondelele de ananas pune-le la scurs si colecteaza sucul. Lasa 4 felii deoparte, iar restul taie-le in bucatele. Spala ciresele, prunele si nectarinele si scoate-le samburii. Lasa ciresele intregi, iar prunele si nectarinele taie-le in bucati sau in felioare.

Amesteca sucul de ananas cu cel de mere si completeaza cu apa pana obtii 1 litru de lichid. Pune zeama de lamaie si zahar dupa gust, apoi dizolva foile de gelatina intr-o cratita, deasupra focului. Adauga siropul si dizolva incet toata gelatina, apoi ia craticioara de pe foc si las-o la racit, pana incepe gelatina sa se solidifice pe peretii vasului.

Pentru pregatirea finala a jeleului, ai nevoie de un vas cilindric clatit cu apa rece, ca sa asezi rondelele de ananas sprijinite de marginea vasului. Cand gelatina incepe sa se lege, amesteca fructele intre ele si toarna gelatina in castron, avand grija sa nu cada rondelele de ananas. Baga in frigider jeleul pana se solidifica. Spala portocala cu apa fierbinte si taie-o in rondele foarte subtiri. Pe un platou, aseaza felii de portocala peste care rastoarna jeleul. Restul feliilor se rasucesc si se folosesc la ornare, impreuna cu menta.

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus