Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Fursecuri cu miere si cateva detalii importante despre miere

Fursecuri cu miere si cateva detalii importante despre miere

Trebuie sa faci aceste fursecuri cu miere. Sunt delicioase, rezita timp indelungat, sunt o gustare excelenta pentru copii, sunt infinit mai gustoase si mai sanatoase comparativ cu oricare alt tip de fursec, pot fi innobilate cu arome, pudra de cacao, stafide sau alte fructe uscate.

Ingrediente pentru fursecuri cu miere:

  • 250 ml miere
  • 1 ou
  • 300 g faina

-> Incalzeste mierea atat cat sa devina fluida. Separat, cerne faina si fa o groapa in mijloc.

-> Toarna mierea calda si oul batut. Framanta un aluat potrivit de moale.

-> Lasa-l cateva minute sa se odihneasca, dupa care intinde o foaie mai grosuta. Taie fursecurile cu forma.

-> Daca nu ai forma, taie cu un cutit sau cu gura unui pahar. Asaza-le intr-o tava unsa si coace-le la cuptor, la foc moderat, pana se auresc.

Cateva detalii importante!

Mierea incalzita sau ca ingredient in preparate coapte nu este toxica. Aceasta idee este una dintre cele mai raspandite mituri urbane. Mierea a fost folosita ca inducitor, fiarta sau coapta de mii si mii de ani si nu a murit niciodata nimeni din cauza „toxicitatii”. Fiarta, coapta sau tratata termic la temperaturi mai mari de 80 de grade mierea nu devine toxica, dar isi pierde o parte din calitati. In principal enzimele active dispar, dar mierea isi pastreaza calitatea de indulcitor sanatos si mai putin caloric decat zaharul.

In plus mierea folosita ca ingredient in preparate coapte adauga o aroma specifica acestora, face duciurile respective mai rezistemte in timp si le reduce numarul de calorii.

In faina folosita pentru fursecurile cu miere poti adauga scortisoara, esenta de vanilie sau ghimbir macinat. De fiecare data aroma biscuitilor si gustul va fi diferit. Aroma ideale pentru acesti biscuiti sunt si coaja de lamaie, coaja de portocala (din lamai sau portocale bio, neaparat sau esente). Poti da o savoare speciala acestor biscuiti cu aroma de rom.

In loc de faina alba poti sa folosesti faina integrala sau faiana de secara ceea ce face ca acesti biscuiti sa fie un dulce foarte sanatos. Combina in faina, respectand cantitatile, faina de ovaz, pentru un plus de beneficii.

Poti sa lipesti fursecurile doua cate doua cu crema de alune, ciocolata sau gem (ideal unul preparat fara zahar).

Una peste alta oricum i-ai face sunt deliciosi!

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus