Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Fursecuri cu portocale

Fursecuri cu portocale

 

Cine poate să refuze ceva dulce, mai ales când are aromă de portocale? Pentru pofticioşi, pentru un pic de moral pozitiv, pentru că este toamnă, am făcut fursecuri cu portocale.

Ingrediente

150 de grame de făină
150 de grame de făină de migdale
150 de grame de zahăr pudra
Un vârf de cuţit de sare
Coajă rasă de la o portocală mare
100 de grame de unt
Trei ouă
O linguriţă de esenţa de migdale
O linguriţă de esenţa de vanilie

Preparare

→ Într-un bol amestecă toate ingrediente uscate, inclusiv răzătură de portocală. Asta înseamnă, făina, făina de migdale, zahărul pudră şi sarea.
→ Untul moale se amestecă până devine spumos cu gălbenuşurile de ou. Lasă amestecul în congelator pentru 15 minute.
→ Bate albuşurile spumă. Pune aromele în albuş şi adaugă totul în cremă de unt şi gălbenuş.
→ Adaugă încet amestecul uscat şi omogenizează bine.
→ Pune compoziţia cu linguriţă în tavă clasică de aragaz. Tavă trebuie unsă cu unt şi tapetata cu făină, sau poţi folosi hârtie pentru copt.
→ Coace fursecurile cu portocale circa 15 minute, la foc potrivit, în cuptorul bine încins. Scoate prăjiturile imediat.
→ Serveşte fursecurile cu portocale reci, simple, pentru că nu mai este nevoie să le mai pudrezi cu zahăr.

 


Lasă un răspuns

Sus