Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Fursecuri pentru mic dejun

Fursecuri pentru mic dejun

… cu scortisoara

Ingrediente
  • 220 g faina
  • 110 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita cu praf de copt
  • esenta de vanilie
  • scortisoara
  • sare

Mod de preparare

PASUL 1 Freaca untul spuma cu 150 g de zahar. Adauga oul batut cu un praf de sare si incorporeaza faina amestecata cu praful copt.

PASUL 2 Framanta pana obtii un aluat putin lipicios. Acopera-l cu folie si lasa-l la rece aproximativ o ora.

PASUL 3 Intinde aluatul intr-o foaie mai grosuta. Taie fursecurile cu o forma-floare, iar in mijloc, fa o mica gaura.

PASUL 4 Tavaleste-le prin restul de zahar amestecat cu o lingurita cu scortisoara si asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasa-le la cuptor, la foc moderat, 15 minute.

 

… cu ciocolata

Ingrediente:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 1 lingurita cu unt
  • 500 g faina
  • 225 g miere
  • 150 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 pliculet cu praf de copt
  • 2 cuisoare
  • sare

Mod de preparare

PASUL 1 Topeste mierea impreuna cu untul si zaharul. Lasa sa se racoreasca, apoi incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, cuisoarele zdrobite si putina sare.

PASUL 2 Framanta pana obtii un aluat numai bun de intins. Presara faina pe masa de lucru si intinde din aluat foi mai grosute. Cu ajutorul unei forme sau cu un paharel, taie cercuri potrivit de mari.

PASUL 3 Asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-le la foc mic, cam 15 minute.

PASUL 4 Separat, topeste ciocolata la bain-marie. La final, adauga untul. Trece fursecurile prin ciocolata topita. Fie bagi tot fursecul, fie doar jumatate. Pune-le pe un gratarel si serveste-le dupa ce s-a intarit ciocolata.

 

… cu piersici

Ingrediente
  • 1 compot de piersici sau caise
  • 180 g zahar
  • 200 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 250 g faina
  • 80 g unt
  • 1 lamaie
  • ½ pliculet cu praf de copt
  • sare

Mod de preparare

PASUL 1 Bate un ou cu zaharul. Adauga trei linguri cu zeama din compot, apoi incorporeaza treptat untul topit si racorit. La final, adauga faina proaspat cernuta, praful de copt si sare.

PASUL 2 Din compozitia astfel obtinuta, pune cu lingurita gramajoare intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Lasa spatiu intre ele, pentru a avea loc sa se intinda. Coace-le la cuptor, la foc moderat, 15 minute.

PASUL 3 Separat, bate albusul. Adauga treptat zaharul pudra si sucul de lamaie, pana obtii o spuma alba ca zapada.

PASUL 4 Unge fursecurile cu spuma de albus si asaza deasupra cate o jumatate de piersica sau caisa scursa.

 

… cu dulceata de zmeura

Ingrediente:
  • 1 borcan cu gem de zmeura
  • 375 g faina
  • 250 g unt
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 1 pliculet cu praf de copt
  • sare

Mod de preparare

PASUL 1 Intr-un castron, cerne faina cu un praf de sare. Fa in mijloc o adancitura si pune untul taiat cubulete, zaharul si oul batut. Framanta toate aceste ingrediente pana cand aluatul nu se mai lipeste de palme. Acopera-l cu folie si lasa-l la rece 30 de minute.

PASUL 2 Intinde aluatul intr-o foaie potrivit de groasa. Cu ajutorul unei forme, taie frusecuri in forma de floare. Pe jumatate din ele, taie-le in mijloc cu o forma mai mica.

PASUL 3 Asaza fursecurile intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Lasa-le la cuptor, la foc potrivit, 10-15 minute.

PASUL 4 Uneste fursecurile, doua cate doua, cu gem de zmeura si trece-le prin zahar pudra.

 


Lasă un răspuns

Sus