Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Furtuna in desert

Furtuna in desert

O prajitura dulce si aromata, crocanta si fina, cu un nume ciudat. De ce se numeste astfel? Deoarece este la fel de surprinzatoare precum o furtuna in desert…

Ingrediente


Pentru blatul de cacao

  • 3 oua
  • 3 linguri cu apa
  • 1½ linguri cu cacao
  • 120 g faina
  • 120 g zahar
  • ½ plic praf de copt

Pentru blatul de bezea

  • 3 albusuri
  • 100 g zahar
  • 100 nuca macinata
  • 1,5 linguri cu faina
  • ½ plic praf de copt

Pentru crema

  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie (optional)

PASUL 1. Amesteci toate ingredientele pentru blatul de cacao cu mixerul, apoi torni intr-o tava unsa cu unt. Dai la cuptor, la foc potrivit, 30-35 de minute.

PASUL 2. Prepari blatul de bezea: bati spuma albusurile, adaugi zaharul putin cate putin. Adaugi faina in ploaie. Cand s-a intarit spuma, adaugi nucile si praful de copt. Intinzi in tava, pe hartie de copt, si lasi la cuptor, la foc foarte mic, o ora.

PASUL 3. Prepari crema: freci galbenusurile cu zaharul, pe abur, pana se topeste zaharul. Lasi sa se raceasca si amesteci cu untul si zaharul vanilat si coaja de lamaie. Opresti putina crema pentru uns, apoi imparti cantitatea in doua.

PASUL 4. Tai primul blat in doua si ungi cu jumatate din crema. Pui deasupra blatul de bezea si din nou crema. Acum pui celalalt blat de cacao, ungi cu crema si presari ciocolata rasa. Lasi la rece cateva ore, apoi tai cu un cutit inmuiat in apa.


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus