Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Găluşte cu caise

Găluşte cu caise

Chiar dacă cele mai apreciate sunt găluştele cu prune, nici găluştele cu caise nu sunt de refuzat. 

Ingrediente

1 kg caise
500 g cartofi
100 g făină
1 ou
50 g zahăr
2 pliculeţe cu zahăr vanilat
75 g unt
100 g pesmet
100 g nuci
1 linguriţă cu scorţişoară
sare
 

Mod de preparare

PASUL 1: Curăţă cartofii, taie-i în cubuleţe şi pune-i la fiert în apă cu un praf de sare. Scurge-i bine, după care zdrobeşte-i cu mixerul. Încorporează oul şi presară uşor făină. Amestecă toate aceste ingrediente până când obţii un aluat bine legat şi nelipicios.
 
PASUL 2: Cu mâna umezită rupe din aluat mici bucăţi. În centrul fiecărei bucăţi pune câte o jumătate de caisă şi modelează uşor găluşca. Porcedează la fel până când termini tot aluatul.
 
PASUL 3: Separat, fierbe apă cu un praf de sare. După ce a dat în câteva clocote pune găluştele. Lasă-le să fiarbă la foc mic. Amestecă încet să nu se prindă unelele de altele. Sunt gata imediat ce încep să se ridice la suprafaţă. Scoate-le pe un platou şi lasă-le să se răcorească puţin.
 

PASUL 4:
Între timp, rumeneşte pesmetul în unt topit. Adaugă zahărul, scorţişoara şi nuca măcinată. Trece găluştele prin amestecul astfel obţinut. Serveşte-le după ce s-au răcit complet. 
 

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus