Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Gătește cu dichis! Trucuri în bucătărie

Gătește cu dichis! Trucuri în bucătărie

Puțin înseamnă mult când vine vorba de mâncăruri, pentru că un strop dintr-un ingredient poate să îmbunătățească gustul preparatului și să-i dea o savoare deosebită.

  • Sosurile pentru fripturi, în special de vită, capătă un gust foarte bun dacă, pe lângă morcov și țelină, adaugi o felie de pâine neagră și o lași să fiarbă câteva minute.
  • Batoanele de vanilie se conservă perfect dacă le învelești în celofan și apoi în staniol. Pune-le într-un borcan închis ermetic.
  • Presară cimbru cu măsură în mâncăruri! Aroma lui puternică poate da preparatelor un gust amărui.
  • Cârnații prăjiți ies mai crocanți dacă, spre finalul timpului de prăjire, îi presari cu puțină boia.
  • Dacă ai probleme cu stomacul, ține conopida în jet de apă fierbinte înainte de a o desface, pentru a fi mai ușor de digerat.
  • Lasă creierul de vită sau de porc timp de câteva minute în apă călduță, ca pielița să se curețe mai repede.
  • Carnea din supă fierbe mai repede și capătă un gust bun dacă adaugi în apă puțin vin alb.
  • Cremele de unt pentru prăjituri ies mai bune dacă adaugi puțin marțipan (pastă de migdale fin măcinate) amestecat cu un strop de lapte.
  • Ca friptura să nu se strângă în timpul prăjirii, crestează grăsimea în mai multe locuri folosind un cuțit foarte bine ascuțit. Nu îndepărta grăsimea dacă vrei ca friptura să iasă mai gustoasă!
  • Când fierbi cartofii în coajă, adaugă o lingură cu ulei. Vei îndepărta coaja mult mai ușor.
  • Tolerezi usturoiul mai bine dacă îl fierbi, apoi îl amesteci, ca la maioneză, cu trei linguri de ulei. Completezi cu supă de pasăre și pătrunjel verde.
  • Puțină sare adăugată în creme și aluaturi accentuează gustul dulce.

Cum faci orezul gustos

Spală orezul în mai multe ape. Bobul rămâne întreg și alb dacă adaugi o felie de lămâie în apa în care îl fierbi. Când faci orez cu lapte, fierbe-l pe jumătate în puţină apă, apoi adaugă laptele, iar zahărul pune-l la final, ca să nu se întărească orezul. Pentru pilaf, pune trei părți de apă/supă la una de orez. Ca orezul să nu se lipească, strecoară-l după primul clocot, clătește-l și pune-l iar la fiert.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.8/26.02.2015
Autor: Lidia Năstase
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns