Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Gem de prune fara zahar

Gem de prune fara zahar

Gemurile nu se fac numai cu zahăr! Cele mai bune sunt cele fără zahăr! Bunica facea numai gemuri fară zahăr, dulceaţa acestora venind numai din dulceaţa naturală a fructelor. Gemul de prune fără zahăr este cel mai uşor de făcut, pentru că fructele sunt dulci şi zemoase atât cât trebuie.

Ingrediente

Trei kilograme de prune brumării, foarte sănătoase şi bine coapte
150 grame de miez de nucă tăiat
O jumătate de lămâie
Un băţ de scorţişoară

Preparare

→Prunele se spală bine, se scurg şi se scot sâmburii
→Jumatate din prune se lasă rupte în două, restul se terciuiesc în blender.
→Toate împreună se pun în cuptor la foc mic. Se amestecă din sfert în sfert de oră.
→Se ţine la cuptor până ce devine o pasta groasă, şi se reduce la jumătate din cantitatea iniţială. Acum se adaugă miezul de nucă uscat şi mărunţit, lămâia bucăţele şi băţul de scorţişoara.

→Gemul mai stă la cuptor încă două ore.
→Este gata când linguriţa a ramâne fixată în gemul de prune fără să cadă.
→Gemul se pune in borcane fierbinţi, foarte fierbinte şi se fierb in bain-marie pentru 30 de minute.


Sus