Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Gogosi de cartofi

Gogosi de cartofi

Ingrediente:http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/07/17/gogosi-cartofi-art.png

  • 250 g cartofi
  • 250 g faina
  • 100 ml apa calda
  • 20 g drojdie de bere
  • ½ lingurita cu sare
  • 1 lingura cu zahar
  • ulei
  • coaja de portocala

Pasul 1: Curata cartofii, taie-i cubulete si pune-i la fiert In apa cu un praf de sare.
Dupa ce au fiert, scurge-isi zdrobeste-i cu o furculita.

Pasul 2: Separat, dizolva drojdia in putina apa, zahar si doua linguri cu faina.

Pasul 3: Amesteca faina cu cartofii. Adauga un praf de sare, drojdia dospita, coaja de portocala si restul de apa calda.

Pasul 4: Framanta pana obtii un aluat mai tare. Acopera cu un servet si lasa la crescut, la loc cald, 30 de minute.

Pasul 5: Intinde foi mai groase si taie rotunduri cu ajutorul unui paharut.
Mai lasa putin sa creasca, dupa care rumeneste gogosile pufoase in ulei incins.

 


Lasă un răspuns

Sus