Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Guguluf cu morcovi şi nuci

Guguluf cu morcovi şi nuci

 

 

De regulă, folosim morcovi în mâncare. De această dată, vor da savoare unei prăjituri delicioase.

Ingredientehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/09/11/chec-morcovi-2.jpg

  • 400 g morcov ras
  • 4 ouă
  • 300 g zahăr
  • 3 pliculeţe cu zahăr vanilat
  • 125 g unt
  • 350 g făină
  • 1 linguriţă cu praf de copt
  • 150 g nuci
  • ½ lămâie
  • ½ linguriţă cu ghimbir ras
  • scorţişoară
  • nucşoară
  • sare

Mod de preparare

PASUL 1: Într-un castron, mixează ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat până se topeşte. Adaugă ghimbirul ras, un praf de scorţişoară, nucşoară şi untul topit la bain-marie şi răcorit.
PASUL 2: Încorporeacă făina proapăt cernută şi amestecată cu praful de copt ;i sare. Pune apoi morcovii raşi şi stropiţi cu zeamă de lămâie şi nucile tocate.
PASUL 3: Toarnă compoziţia astfel obţinută într-o formă de guguluf unsă cu unt şi tapetată cu făină. Lasă la cuptor, la foc moderat, 45-50 de minute. După ce s-a răcit, scoate din formă şi pudrează cu zahăr pudră vanilat.

 


Lasă un răspuns

Sus