Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Gustari sofisticate

Gustari sofisticate

Biltong cu reducție de sos Worcester

Ingrediente

  • 2 cornuri
  • 15 ml ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 cm ghimbir ras
  • 10 ml zeamă de lămâie
  • mix de salată
  • 100 g Biltong*
  • 125 ml sos Worcester
  • 10 ml sos de soia
  • 40 ml miere

Mod de preparare

  1. Taie cornurile în sferturi. Rumenește-le pe plita încinsă.
  2. Într-o tigaie, încinge uleiul, adaugă usturoiul zdrobit și ghimbirul și lasă-le doar 30 de secunde.
  3. Toarnă zeama de lămâie și sosul Worcester, redu flacăra și lasă pe foc cinci minute.
  4. Completează cu sosul de soia, mierea și lasă cinci minute pe foc, până ce capătă consistența unui sirop (mai vâscos).
  5. Toarnă reducția pe feliile de pâine, adaugă mixul de frunze și câteva felii de biltong. Stropește cu zeamă de lămâie (opțional).

Băutura potrivită: cocktail amarula

Într-un pahar, toarnă un shot de amarula (lichior-cremă originar din Africa, unde crește un fruct numit marula), unul de espresso, frișcă proaspăt bătută și presară zahăr brun.

Snack cu dovlecei, nucă și brânză Roquefort

Ingrediente

  • 1 baghetă franțuzească
  • 4 dovlecei
  • 25 g nucă
  • 30 g brânză Roquefort
  • 15 ml ulei de măsline
  • frunze de rucola
  • sare de Himalaya

Mod de preparare

  1. Rumenește feliile de baghetă.
  2. Taie dovleceii în felii subțiri, unge-le cu ulei de măsline și dă-le cu un pic de sare.
  3. Așază-le pe grătarul încins.
  4. Pune câțiva dovlecei între două felii de pâine rumenită, iar deasupra adaugă câte o linguriță cu brânză Roquefort, nucă și frunze de rucola.

Băutura potrivită: cocktail spumant

Într-un shaker, pune 30 ml de coniac, o linguriță rasă cu gem de caise și una cu zahăr brun, câteva cuburi de gheață. Amestecă bine și toarnă într-un pahar cu șampanie/vin spumos.

Cremă de avocado cu nuci-braziliene și ciocolată

Ingrediente

  • 1 avocado mare
  • 1 linguriță cu zahăr
  • 1 lingură cu apă rece
  • 1 lingură cu zeamă de lămâie
  • 1 pâine cu coajă crocantă feliată
  • 25 g fulgi de cocos
  • 6 nuci-braziliene
  • 25 g ciocolată neagră
  • coaja de la o lămâie

Mod de preparare

  1. Curăță avocado de coajă și sâmbure și pune-l în blender împreună cu zahărul. Mixează până ce devine spumă.
  2. Toarnă apa foarte rece, zeama de lămâie și mixează 30 de secunde.
  3. Pune o linguriță cu cremă de avocado pe fiecare felie de pâine. Presară fulgi de cocos, ciocolată rasă și coajă rasă de lămâie.

Băutura potrivită: caipirinha (cocktail brazilian)

Într-un pahar, zdrobește o jumătate de limetă tăiată în sferturi și adaugă două linguri cu zahăr brun. Umple paharul cu cuburi de gheață și 50 ml de cachaça (o poți înlocui cu votcă sau rom).

Articol preluat din ediția de septembrie 2014 a revistei Femeia.

Autor: Mariana Fătulescu

Sursa foto: Fotolia


Lasă un răspuns

Sus