Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Rețetă humus simplă și delicioasă

Rețetă humus simplă și delicioasă

humus

Un preparat foarte popular în țările din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, humusul a fost consumat pentru prima dată în secolul al XIII-lea în Egipt. Se găsește și în supermarket-urile românești, însă gustul său nu este nici pe departe atât de bun precum „humusul adevărat”, motiv pentru care astăzi îți vom prezenta o rețetă simplă și delicioasă pe care să o încerci.

Ingrediente

2 căni de năut
1/3 cană tahini
1/4 cană zeamă de lămâie
1 linguriță de sare
2 căței de usturoi
1 lingură de ulei de măsline
1 praf de paprika
1 linguriță de pătrunjel proaspăt tocat

Mod de preparare

Mixează bine la blender năutul, tahini, zeama de lămâie, sarea și usturoiul în blender până când amestecul devine cremos.

Se toarnă amestecul într-un bol și se stropește cu ulei de măsline. Se presară paprika și pătrunjel.

Poftă bună!

 

Citește și: Curry cremos cu Cashew

Citește și: Noodles picanți cu cocos

 

Sursă foto: Pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus