Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

 

500 g fasole 1 legatura de patrunjel
1 ceapa 1 legatura de marar
1 morcov tarhon
1-2 rosii cimbru
1 foaie de dafin ulei
1 lingura cu pasta de tomate sare


Pasul 1
: Lasa fasolea la inmuiat pana a doua zi. Fierbe-o in 2-3 ape cu sare, la foc mic, pana cand se inmoaie bine.

Pasul 2: Intre timp, caleste ceapa si morcovul taiate potrivit si stinge cu pasta de tomate.
Adauga boabele de fasole, rosiile decojite si zdrobite,foaia de dafi n si putin cimbru.

Pasul 3: Toarna 2 cani cu apa incare a fiert fasolea si lasa sa dea in cateva clocote, dupa care da la cuptor sa scada.

Pasul 4: Condimenteaza cu sare dupa gust, dupa care adauga verdeata tocata fin si putin tarhon.

  • SURSA: Reteta oferita de Ana-Maria Tudor, Bacau

 


Lasă un răspuns

Sus