Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Îngheţată de caise

Îngheţată de caise

Profită de ultimele caise pregătind o înghetaţă de caise fină şi aromată.

Ingrediente

500 g caise
100 g zahăr
300 ml lapte
200 ml smântână dulce
3 gălbenuşuri
1 fiolă cu esenţă de vanilie

Mod de prepararehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/07/16/inghetata-caise-mica.jpg

Pasul 1: Într-o crăticioară, freacă gălbenuşurile cu 50 g de zahăr. Adaugă treptat laptele fiert cu zahărul şi esenţa de vanilie, după care pune pe foc, la bain marie, şi lasă până când se îngroaşă crema. Amestecă energic pentru a nu se prinde.
Pasul 2: Separat, opăreşte caisele, apoi decojeşte-le, scoate sâmburii şi zdrobeşte-le cu un blender sau trece-le printr-o sită deasă. La final, încorporează smântâna bătută bine şi crema de lapte.
Pasul 3: Compoziţia astfel obţinută răstoarn-o într-un vas şi lasă-o la congelator aproximativ 3-4 ore. E delicioasă şi foarte cremoasă!

 


Lasă un răspuns

Sus