Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Inghetata de frisca

Inghetata de frisca

  • 500 ml lapte caldut
  • 5 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 150 ml smantana dulce (frisca lichida)
  • 50 g coaja de portocala
  • 50 g nuci/alune pralinate
  • 50 g stafide


Pasul 1
Freaca galbenusurile cu zaharul.

Pasul 2 Toarna incet laptele peste crema de galbenus si amesteca incontinuu.

Pasul 3 Pune din nou la fi ert, pana da in clocot. Apoi lasa la racit.

Pasul 4 Cand este rece, amesteca crema de ou cu frisca, coaja de portocala, alunele si stafidele.

Pasul 5 Da la congelator cam trei ore. Dupa 40 de minute, scoate inghetata si amesteca bine, ca sa spargi cristalele de gheata. Pune din nou la rece.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns