Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Jeleu de vanilie

Jeleu de vanilie

 

Reţeta de jeleu de vanilie este un desert fin şi cu un aspect cu totul special, foarte potrivit pentru o masă festivă, fie că este o sărbătoare în familie, Crăciun sau Paște. Nu-i greu de făcut, este uşor şi răcoritor. Ingredientele sunt pentru patru porţii, dar cantităţile pot fi usor multiplicate.

Ingrediente

Patru foi de gelatină
600 mililitri de lapte
2 linguri cu zahăr
Esenţa de vanilie
600 de grame de fructe (caise, piersici din compot sau fructe congelate: zmeură, afine),
O cănită de sirop de compot
Un praf de scorţişoară
200 de grame de biscuiti cu ciocolata macinati

Preparare

→Pune gelatină în apa rece, cât să o acopere, 10 minute.
→Pune laptele pe foc, adaugă zahărul şi amestecă pentru că zahărul să se dizolve şi lasă-l să de-a un clocot. Da-l deoparte şi adaugă esenţa de vanilie.
→Stoarce foile de gelatină  şi adaugă-le în lapte (bine răcit). Amestecă până se dizolvă. Toarnă compoziţia egal în patru vase şi lasă jeleul să se răcească circa 3 ore.
→Pregăteşte fructele, scurge-le bine şi eventual tăie-le în bucăţele.
→Pune în siropul din compot un praf de scorţişoară şi combină-l cu biscuitii
→Pune un strat de biscuiti deasupra fiecărei porţii de jeleu, după ce s-a intarit.
→Rastoarna jeleul pe farfurie şi garniseşte-l cu fructe, ciocolata topită sau după imaginaţa ta. Îl poti servi cu friscă şi sirop de fructe din dulceaţă sau sos de ciocolata.

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus