Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Lipii cu carne de oaie

Lipii cu carne de oaie

Ingrediente:

  • 4 lipii
  • 300 g carne tocata de oaie sau miel
  • 4 cepe
  • 100 g pasta de tomate, 100 ml vin
  • 1 varza alba, 5 rosii,
  • boia de ardei, ulei, sare, piper, cimbru

Mod de preparare

Inabuseste carnea de oaie in ulei cu putina apa si condimenteaza dupa gust. In grasimea ramasa caleste apoi ceapa taiata marunt. Adauga pasta de tomate dizolvata in apa, boiaua de ardei, vinul si carnea inabusita. Completeaza cu apa cat cuprinde si lasa sa fiarba. Dupa ce a scazut bine, asaza in mijlocul lipiilor cateva linguri din amestecul de carne. Alaturi, pune salata de varza cu rosii taiate cubulete. Pliaza lipiile pe jumatate sau ruleaza-le ca pe clatite.

Sugestie

Daca nu ai in casa lipii, pregateste repede cateva clatite.

  • Atentie sa nu pui in compozitie zahar.


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus