Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Macarons

Macarons

Am facut macarons. Nu este simplu, dar nici pe departe atat de complicat cum se spune. Oricum, le poate face oricine, conditia fiind aceea de a respecta cantitatile, de a avea ingrediente de calitate si putina rabdare. Din ingrediente ies circa 30-40 de bucati, adica exact o tava clasica de aragaz.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/02/26/macarons-2.jpgIngrediente pentru macarons

250 grame de faina de migdale
400 grame zahar pudra
5 albusuri
50 gr zahar tos
colorant

Ingrediente pentru crema

200 de mililitri de lapte
O lingura de amidon de porumb
O lingura de zahar
50 de grame de unt
Vanilie

Preparare

→ Pune impreuna intr-un robot de bucatarie sau un blender (cu vas) faina de migdale si zaharul pudra. Mixeaza de cateva ori, pana cand totul se combina foarte bine, cu doua-trei impulsuri scurte.
→ Pune compozitia intr-o sita normala si cerne amestecul. Acesta trebuie sa fie aerat si afanat.
→ Bate albusurile intr-un vas de sticla (complet lipsit de orice urma de grasime), pana devine o sumpa densa, dar nu adera la tel. Adauga zaharul tos (cu lingurita, cate o lingurita pe rand) si bate bine dupa fiecare, pana rezulta o spuma densa, ca pentru bezea.
→ La final adauga colorant.
→ Adauga amestecul de zahar cu faina de migdale tot, si amesteca cu o spatula, Compozitia este densa initial, dar continuand sa amesteci aceasta devine din ce in ce mai moale.
→ Trebuie sa amesteci ferm, dar dupa fiecar rasucire cu spatula, preseaza pe compozitie (nu trebuie sa fie o miscare continua, ci intrerupra de o miscare de presare dupa fiecare rotatie)
→ Compozita este ideala cand este groasa si desna, dar curge intrerupt.
→ Se pun in tava, pe hartie de copt, cu un poche cu varful rotund, gheme mici de macarons
→ Dupa ce le-ai pus in tava se lasa sa stea, la temperatura camerei o ora. Le poti coace cand atinse cu degetul, acestea nu se lipesc de mana.
→ Se coc la 150°C, in cuptor incalzit, pentru 15-20 de minute.
→ Se lasa la racit in tava, abia apoi se scot cu grija.

Preparare crema

→ Laptele si zaharul se amesteca cu amidoul si se pune pe foc. Adauga vanilea si amesteca energic pana ce se leaga si devine consistenta.
→ Da deoparte, lasa-o sa se racoreasca bine si adauga untul.
→ In crema poti adauga cacao sau ciocolata topita, sirop de fructe.

Trucuri si sfaturi

→ Lipeste cate doua macarons cu strat subtire de crema.
→ Macarons sunt perfecte a doua zi, dupa ce stau cel putin 12 ore la frigider, intr-o cutie acoperita.

→ Ies foarte bine fara colorant. Vor avea o culoare cafenie de la migdale. Le poti colora si cu pudra de cacao.
→ Cu cat este mai fina pudra de migdale cu atat sansele de reusita sunt mai mari. Macaron sunt delicioase, chiar daca aspectul lor final nu este ca in reviste.

→ Nu-i obligatoriu sa le lipesti cu crema. Le poti uni si cu un gem fin sau le poti lasa asa cum sunt.

 

 

 


Lasă un răspuns

Sus