Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Madeleines, gogosele frantuzesti

Madeleines, gogosele frantuzesti

 

Madeleines sau Madlenele sunt varianta frantuzeasca a gogosilor noastre. Una din marile diferente este ca se coc, nu se prajesc. Putine lucruri mai placute decat diminetile de vara cu Madeleines si lapte cu cacao, la micul dejun. Poti face Madeleines cu stafide, cu nuci sau le poti unge cu miere. Ies perfecte daca ai o forma speciala, dar in lipsa ei le poti coace in tava de briose. Forma speciala le face sa fie pufoase la mijloc si usor crocante pe margine, combinatie care este farmecul special al Madlenelor. Din ingrediente rezulta circa 24 de Madeleines, daca folosesti o tava speciala.

Ingrediente

120 de grame de unt
4 oua mari
250 de grame de zahar
Vanilie veritabila si o lingurita de razatura de coaja de lamaie
100 mililitri de lapte
320 de grame de faina
10 grame de praf de copt

Preparare

→ Topeste untul intr-un vas asezat in apa clocotita. Cand s-a topit, da-l deoparte si lasa-l sa se racoreasca.
→ Pregateste tava. Trebuie unsa cu putin unt si pudrata cu faina.
→ Bate bine ouale intregi cu zaharul. Adauga vanilia si coaja de lamaie. Amesteca bine si adauga jumatate din lapte.
→ Cerne faina si praful de copt impreuna.
→ Pune faina in compozitia cu oua si amesteca. La final adauga resul de lapte si omogenizeaza.
→ La final pune untul topit in doua-trei serii, amestecand usor, dupa fiecare.
→ Pune compozitia de Madeleines in gacoacele din tava.
→ Lasa tava sa stea la temperatura din bucatarie pentru 15 de minute.
→ Coace Madeleines la 210 grade Celsius, in cuptorul incins bine inainte, 15 minute. Nu deschide usa cuptorului in timpul coptului.
→ Sunt gata cand sunt usor rumenite in centru si colorate frumos pe margine.
→ Madeleines trebuie scoase imediat din tava si lasate sa se recoreasca pe un gratar.

Poti adauga in compozitie stafide sau poti adauga in untul topit cateva patratele de ciocolata si vei avea Madeleines cu ciocolata.

 


Sus