Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Mamaliga cu ceapa si ciuperci

Mamaliga cu ceapa si ciuperci

Combinaţia dintre mămăligă, ceapă şi ciuperci poate să-ţi ofere momente de răsfăţ gastronomic. Reţeta este simplă, dar foarte rafinată şi este ideală pentru o masă în familie.

Ingrediente

Pentru mămăligă:

O cană de supa de legume (sau lapte degresat)
1/2 cană de mălai
O cană de lapte
O lingură de unt sau ulei de măsline
Un căţel de usturoi
Sare, dupa gust
O cană cu apă
Trei linguri de brânză rasă

Pentru soteul de ceapă şi de ciuperci:

1 lingură de ulei de măsline
O ceapă mare
200 de grame de ciuperci
Un cătel de usturoi
Sare şi piper
O lingurişă de oţet balsamic
O linguriţă de miere
Frunze de cimbru proaspăt

Preparare

→Combină supa, laptele si apa şi pune-le la fiert. Adaugă mălaiul şi fă o mămăligă clasică. Pune sare şi piper.
→Adaugă, usturoiul tocat şi, cand este gata, brânza rasă. Dă deoparte.
→Încălzeşte uleiul într-o tigaie. Adăugă ceapa peştişori, usturoiu şi căleşte la foc iute. Adaugă sare, micşorează focul şi continuă să căleşti alte câteva minute.
→Adaugă ciupercile (tăiate în bucăţi mari sau întregi) şi găteşte până când ceapa şi ciupercile sunt fierte şi caramelizate.
→Potriveşte de sare şi piper, adaugă oţetul, mierea şi amestecă uşor.
→Pune totul pe foc pentru cîteva minute la foc iute. 
→Dă deoparte şi pune verdeaţa.

→Serveste mămăligă cu topping de sote de ciuperci. Decorează cu smantână sau brânză rasă şi serveşte.


Lasă un răspuns

Sus