Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Mancare de pui cu ardei copti

Mancare de pui cu ardei copti

pui cu ardei copti

Îți propunem o rețetă ușor de făcut, specifică zonelor de sud ale țării de la granița cu Bulgaria, un loc cu numeroase tradiții culinare: pui cu ardei copti!

Nr. porții: 4

Timp de preparare: 60 minute
Dificultate: simplă
Calorii: 270kcal

Ingrediente

4 copănele de pui
2 cepe
8 ardei capia
1 legătură de mărar
1 legătură de pătrunjel
250 ml suc de roșii
3 căței de usturoi
3 linguri de ulei
sare
piper

Mod de preparare

1. Coace ardeii pe foc viu sau pe plită. Dă-i cu sare, pune-i într-un vas adânc și curăță-i de semințe și de coajă.

2. Spală copănelele. Curăță ceapa și tai-o fideluță. Înăbușă ceapa în ulei pentru 2-3 minute. Adaugă copănelele și toarnă puțină apă fierbinte. După ce apa a acoperit carnea, pune capacul și lasă la fiert la foc mediu.

pas 1
Pas 2

2. Spală copănelele. Curăță ceapa și tai-o fideluță. Înăbușă ceapa în ulei pentru 2-3 minute. Adaugă copănelele și toarnă puțină apă fierbinte. După ce apa a acoperit carnea, pune capacul și lasă la fiert la foc mediu.

la tigaie
Pas 3

3. După ce s-a înmuiat carnea, toarnă sucul de roșii și, după cinci minute de fiert, adaugă ardeii copți, verdeața fin tocată, usturoiul curățat și zdrobit, sare și piper după gust.

Recomandare

Varianta dietetică se face cu piept de pui în loc de copănele. Chiar dacă numărul de calorii se reduce, mâncărica iese la fel de delicioasă.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.37/2014
Text și foto: Burda Romania


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus