Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Marile beneficii ale cartofilor copti

Marile beneficii ale cartofilor copti

Ce poate sa fie mai bun, la cina, daca nu o portie de cartofi copti. In plus, pe langa gustul si aroma lor perfecta te bucuri si de beneficiile cartofilor copti. Unul din marile atuuri ale cartofilor copti este acela de a combate cu maxima eficienta simptomele colonului iritabil si constipatia.

Consum regulat de cartofi copti a reduce rapid severitatea simptomelelor si consecintele neplacute ale constipatiei. Efectul benefici al cartofilor copti este datorat fibrelor si structurii speciale pe care o dobandeste amidonul din cartofi prin coacere.

Trei idei de preparare a cartofilor copti

1.Spala cartofii si cresteaza-i in felii foarte subtiri, fara sa-i tai complet. Pune sare si piper si stropeste-i cu ulei de masline. Presara rozmarin uscat si coacei in tava, in cuptor la foc potrivit. Ii poti manca cu sos-crema de usturoi.

2.Curta cartofii si taie-i in bucati mari. Pune cartofii intr-un castron. Stoarce sucul de la o lamaie, pune si coaja de lamaie rasa. Adauga ulei si mult piper, ceva sare, verdeata proaspata tocata si vreo trei catei de usturoi tocati marunt. Aseaza cartofii intr-o tava care merge la cuptor, cu tot cu sos, si adauga o cana de apa, incet pentru a nu „spala” cartofii. Presara deasupra paprika dulce de ardei din belsug si baga tava la cuptor. Sunt gata in 45 de minute, la foc mic.

3.Poti face si cartofi copti cu ceapa. Pune impreuna o lingura de semintele de marar, o lingurita de nucsoara, o lingurita rasa de sare, vreo doua lingurite cu boabe de piper si coaja de la o lamaie in masina de macinat cafea sau intr-un mojar si piseaza-le sau amesteca-le bine. Curata vreo sase cepe mari si vreo opt cartofi. Taie cartofii in bucati cat o nuca, iar ceapa in sferturi si pune-le intr-un vas larg. Adauga condimentele macinate, trei linguri cu ulei si vreo trei linguri cu apa. Amesteca totul bine, astfel ca uleiul si pudra de condimente sa imbrace cartofii si ceapa. Pune legumele intr-un singur strat intr-o tava mare, care merge la cuptor. Acopera cu o folie de aluminiu si coace totul pentru 20 de minute, la foc potrivit. Scoate folia, da focul mai mare si continua sa coci pentru alte 15-20 de minute pana ce totul capata o culoare fumoasa.

Delicios! (Otilia Ignat)


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus