Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Melci de cozonac

Melci de cozonac

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cescuta cu lapte
  • 10 g drojdie
  • 3 oua
  • 120 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 lingura cu rom
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • sare

PENTRU UMPLUTURA

  • 500 g nuci macinate
  • 350 g zahar
  • ½ cescuta cu lapte
  • 100 g stafide

Pasul 1: Dizolva drojdia in putin lapte caldut si un pic de zahar. Adauga 2-3 linguri cu faina si toarna restul de lapte. Bate bine cu furculita si lasa sa creasca la loc caldut.

Pasul 2: Separat, cerne faina, fa loc in mijloc si pune drojdia crescuta. Adauga galbenusurile, restul de zahar, zaharul vanilat, romul, un praf de sare si albusurile batute spuma.

Pasul 3: Din toate aceste ingrediente, framanta un aluat. Spre final, incorporeaza untul, dupa care lasa-l la crescut.

Pasul 4: Separat, opareste nuca macinata cu laptele fierbinte. Adauga zaharul si freaca bine pana obtii o pasta.

Pasul 5: intinde din aluat foi potrivit de groase. Unge-le cu pasta de nuca si presara deasupra stafidele. Ruleaza usor, dupa care taie melcii.

Pasul 6: Asaza-i intr-o tava unsa cu unt si coace-i la foc moderat, aproximativ 40-50 de minute.


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus