Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Meniu cu 4 feluri de mancare si doar 15 lei

Meniu cu 4 feluri de mancare si doar 15 lei

Supa mosiereascahttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/supa.png

  • Portii: 4
  • Calorii: 355
  • Timp de preparare: 45 minute
  • Dificultate: simpla
  • Pret: 3,5 lei/ portie

Ingrediente

 

  • 2 l supa de oase
  • 2 morcovi
  • 1 gulie
  • 2 fire de praz
  • 3 cartofi
  • 1 telina mica
  • 1 lingura cu unt sau ulei
  • 1 galbenus
  • 3 linguri cu smantana
  • 2 foi de dafin
  • sare

Mod de preparare

 

PASUL 1: Taie morcovii, gulia si prazul ca fideaua si inabusa totul intr-o cratita cu o lingura cu unt sau cu ulei.

PASUL 2: Separat, fierbe cartofii si telina, apoi trece-le prin sita. Subtiaza cu supa de carne si adauga legumele inabusite si foile de dafin.

PASUL 3: Potriveste gustul dupa sare si lasa sa fiarba la foc moderat.

PASUL 4: Trece totul printr-o sita sau zdrobeste cu ajutorul unui blender. Drege supa cu smantana batuta bine cu galbenusul.

  • SUGESTIE: Taie cativa catei de usturoi, usuca-i in cuptor si adauga-i la final in supa. Va deveni si mai delicioasa!

[Fotografia este cu titlu de prezentare]

 

Hamsii pe canapeahttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/hamsii-canapea.png

  • Portii: 4
  • Calorii: 410
  • Timp de preparare: 55 minute
  • Dificultate: medie
  • Pret: 4 lei/ portie

Ingrediente

  • 150 gr hamsii
  • 2 rosii
  • 1 ou
  • 2 linguri cu lapte
  • piper proaspat macinat
Pentru aluat:

  • 500 gr faina
  • o ceasca mare cu lapte
  • 1 nuca de drojdie
  • o lingurita cu sare, ulei

Mod de preparare

 

PASUL 1: Cerne faina cu sarea. Fa in mijloc o groapa si toarna drojdia dizolvata in lapte. Framanta, aducand faina dinspre margine spre centru.

PASUL 2: Unge aluatul cu putin ulei si lasa-l la crescut aproximativ 30 de minute.

PASUL 3: Rupe apoi bucati din aluat si da-le forma dorita. Presara deasupra piper si unge cu ou batut cu lapte.

PASUL 4: Asaza deasupra cubulete de rosie si coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ o ora. Pe la jumatatea timpului, pune deasupra cateva bucati de hamsii curatate bine. Serveste cat sunt calde.

  • SUGESTIE: Canapelele cu hamsii merg bine alaturi de un pahar cu bere sau vin alb sec.

[Fotografia este cu titlu de prezentare]

 

Portofele cu ciupercihttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/portofele-ciuperci.png

  • Portii: 2
  • Calorii: 460
  • Timp de preparare: 65 minute
  • Dificultate: medie
  • Pret: 5 lei/ portie

Ingrediente

  • 1/2 piept de pui
  • 6-7 ciuperci
  • 1 ceapa mica
  • 2 felii de branza topita
  • 1 cescuta cu supa de legume
  • 1 lingura cu unt
  • patrunjel
  • sare

Mod de preparare

 

PASUL 1: Caleste ceapa in unt impreuna cu ciupercile curatate si taiate felii. Lasa sa se inabuse bine, potriveste gustul de sare si aromatizeaza cu putina verdeata.

PASUL 2: Separat, taie pieptul de pui pe lungime si bate-l bine, ca pentru snitele.

PASUL 3: Aseaza pe fiecare bucata de carne cate o felie de branza topita, apoi cate o lingura cu ciupercute.

PASUL 4: Ruleaza usor si prinde cu scobitori.

PASUL 5: Aseaza-le intr-o tava si stropeste cu supa de legume. Lasa la cuptor timp de 40-45 de minute.

  • SUGESTIE: Inainte de a rumeni portofelele cu ciuperci, trece-le printr-un amestec de ou cu faina.

[Fotografia este cu titlu de prezentare]

 

Crema caramelizata de lamaiehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/crema-caramelizata-lamaie.png

  • Portii: 4
  • Calorii: 485
  • Timp de preparare: 60 minute
  • Dificultate: simpla
  • Pret: 2,5 lei/ portie

Ingrediente

  • 1 lamaie
  • 1 l lapte
  • 15 linguri zahar
  • 8 oua
  • 1 baton vanilie
  • sare

Mod de preparare

 

PASUL 1: Fierbe laptele impreuna cu 5 linguri cu zahar si batonul de vanilie.

PASUL 2: Dupa ce a dat in 1-2 clocote, scoate batonul de vanilie. Bate ouale, sarea si zeama de lamaie. Toarna treptat compozitia in laptele racorit.

PASUL 3: Topeste restul de zahar, fara sa-l lasi se innegreasca, ca sa nu dea gust amar cremei.

PASUL 4: Tapeteaza fundul si peretii formelor in care vrei sa pregatesti crema – poti folosi o singura forma sau mai multe mici.

PASUL 5: Toarna usor amestecul de lapte, oua si lamaie.

PASUL 6: Asaza formele intr-un vas cu apa clocotita si lasa la cuptor sa fiarba la foc mic, timp de 45 de minute. Opreste focul numai dupa ce ai facut proba cu paiul.

[Fotografia este cu titlu de prezentare]

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus