Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Meniul ideal pentru masa de Craciun

Meniul ideal pentru masa de Craciun

 

Meniul ideal pentru masa de Craciun, trebuie sa fie in egala masura unul de sarbatoare, dar si unul care sa nu-ti dea metabolismul peste cap prin catitatea enorma de grasimi si carbohidrati. Cum in mod firesc de Sarbatori mancam mai mult si vrem preparate deosebite cea mai buna solutie este sa alegi cu mare atentie meniul ideal pentru masa de Craciun.

Noi isi aducem cateva idei, cate recomadari si cateva solutii gustoase si fara excese calorice.

Meniul ideal pentru masa de Craciun

150 de grame de friptura de curcan la cuptor. O poti inlocui cu aceeasi cantitate de friptura d eporc daca este vorba despre carne fara grasime.
110 grame de piure de castane. Le poti inlocui cu piure de telina sau cu piure de conopida. Uita de cartofi si mergi pe legume verzi sau pe cele cu valori calorice mici.
100 de grame de sos (care se formeaza sub friptura, in timpul coacerii) sau o a doua leguma si o lingura de sos de hrean sau de crema de usturoi.
Un carnacior. Il poti inlocui cu cateva chiftelute sau cu o portie de peste la care adaugi un sos simplu (oricare din cele trei sosuri exceptionale de aici).

Pentru a colora farfuria si masa de Craciun adauga in meniu 150 de grame de varza de Bruxelles inabusita, 150 de grame morcovi inabusiti si o salata de varza rosie. Toate merg cu o lingura de ulei de maline, un sos subtire de iaurt, putina lamaie si mult piper.

Ca desert, specialistii recomanda o felie de budinca, o felie de placinta si o clementina proaspata. le poti inlocui cu o felie de cozonac si un desert simplu cu branza.

Specialistii britanici afirma ca proteinele si aminoacizii din carne, carbohidratii din morcovi, vitaminele si mineralele din legume, precum si sosurile transforma pranzul de Craciun intr-o masa ideala si echilibrata din toate punctele de vedere.

Adauga fructe proaspete, care favorizeaza digestia, sporesc senzatia de satietate si asigura energia organismului pe parcursul zilei, cafea si ceai verde.

In ceea ce priveste alcoolul, combinatia ideal este: un pahar de vin rosu si doua de sampanie.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns