Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Mere cu bezea

Mere cu bezea

Mere cu bezea

Îți propunem un desert aspectuos și aromat, în care merele sunt ingredientul vedetă. Nu-ți ia mult timp să prepari mere cu bezea, iar impresia artistică e garantată.

Nr. porții: 8
Timp de preparare: 35 minute
Dificultate: simplă
Calorii: 256kcal

Ingrediente

10 mere
250 g zahăr pudră
3 albușuri
2 plicuri zahăr vanilat

Mod de preparare

1. Curăță merele și scoate-le miezul (cu ajutorul unei lingurițe) și semințele.
2. Dă două mere pe răzătoare și amestecă-le cu 30 g de zahăr. Cu acest amestec, umple merele.
3. Pudrează-le cu 70 g de zahăr și așază-le în tavă cu puțină apă și unt topit. Dă la cuptor pentru 15 minute.
4. Separat, bate albușurile spumă, iar la final, adaugă 150 g de zahăr pudră.
5. Cu ajutorul unui șpriț pentru ornat, îmbracă merele în spumă de albuș și dă din nou la cuptor, la foc mic, până ce se usucă bezeaua.

Truc

Bezeaua iese fermă doar dacă ai spațiu de manevră: folosește un castron foarte adânc în care să bați albușurile.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.38/2014
Autor: Burda Romania
Sursa foto: Burda Romania


Lasă un răspuns

Sus