Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Mini tarte cu branza, nuci si ceapa verde

Mini tarte cu branza, nuci si ceapa verde

Aceste mini tarte cu branza nuci si ceapa verde sa fac repede si se mananca si mai repede. Sunt un rasfat pe care il poti face, practic, cu orice fel de branza fermentata, dar si cu mai multe feluri de branza, din cele care de regula raman prin frigider.

Minunatele mini tarte cu branza nuci si ceapa verde se pot face folosind blatul din reteta (care este cu totul special), sau folosind un blat gata facut, ori foi clasice de placinta. Nu este obligatoriu sa faci mini tarte, poti pune foaia intr-o tava rotunda, clasica, sau poti sa folosesti orice fel de forma iti place si-ti convine.

Ingredinete pentru blat http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/05/10/mini-tarte-branza-nuci-ceapa-verde-4.jpg

300 grame de faina
150 grame de unt
O lingura cu varf de parmezan ras
Un ou
Doua-trei linguri de smantana lichida
Sare si cimbru uscat

Ingrediente pentru umplutura

Doua legaturi de ceapa verde

Doi catei de usturoi
O lingurita de mustar de foarte buna calitate
Doua linguri de ulei
250 grame de smantana
2 oua
200 de grame de branza sarata (telemea uscata)
100 de grame de nuci
Nucsoara proaspat rasa si piper

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/05/10/mini-tarte-branza-nuci-ceapa-verde-2.jpg→ Untul si faina pentru blat se amesteca cu mana. In aluatul nisipos se pune parmezanul, cimbul, sarea si oul. Se amesteca bine si se adauga smantana. Se framanta putin aluatul si se lasa la rece 30 de minute.
→ Din aluat se intinde foaie care se pune in formele de mini tarte sau intr-o forma clasica de tarta.
→ Ceapa verde tocata marunt se caleste cateva minute in ulei incins. Adauga usturoiul maruntit si caleste inca doua minute. Da deoparte.
→ Cand ceapa s-a racit bine se adauga mustarul si smantana. Amesteca bine.
→ Adauga branza maruntita cu furculita sau data prin razatoare.
→ Bate ouale si adauga-le in compozitia de branza. Omogenizeaza bine. Pune nucsoara macinata si piper.
→ Striveste cu sucitorul nucile pana se maruntesc cat sa ajunga la dimeniunea boabelor de mazare.
→ Pune nucile in amestecul pentru umplutura si pune crema in gaoacele de aluat.
→ Coace aceste mini tarte cu branza, nuci si ceapa verde, in cuptorul bine incalzit, la foc moale pentru 25-30 de minute. In varianta de mini tarte cu branza, nuci si ceapa verde se fac repede, dar intr-o tava clasica coacerea dureaza cu circa 10-15 minute mai mult.
→ Aceste mini tarte cu branza, nuci si ceapa verde sunt la fel de bune si reci si calde.

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus