Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Mousse de mascarpone si ciocolata amaruie

Mousse de mascarpone si ciocolata amaruie

Bun, simplu, gustos, rafinat si foarte usor de preparat. Un desert rapid, fara complicatii care poate sta perfect pe orice masa, oricat ar fi ea de sofisticata. Iata cum se prepara mousse de mascarpone si ciocolata amaruie. Ingredientele sunt pentru patru portii generoase si le poti multiplica usor.

Si daca vrei un argument in plus afla ca ciocolata neagra este un veritabil medicament dulce cu infinite beneficii pentru sănătate, în general, şi în mod special pentru inimă şi pentru psihic. Modul în care ciocolată cu multă cacao aduce beneficii pentru sănătate a fost descifrat recent de oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea din Louisiana. Bacteriile bune din intestine – bifidobacteriile şi lactobacilii – sunt mari amatoare de ciocolată neagră. Consumând ciocolată neagră aceste bacterii se înmulţesc, lucru ce ajută la producerea unor substanţe cu acţiune puternic antiinflamatoare, naturală.

Ingrediente pentru mousse de mascarpone si ciocolata amaruie

  • 250g mascarpone
  • 150g ciocolata amaruie 55%
  • 100g zahar
  • 30g cacao pudra
  • 200 ml lapte proaspat
  • Biscuiti spritati
  • Frisca si fruste pentru decorat

Ai putea sa vezi si cele trei retete de aici, care sunt veritabile delicatese la pahar. Si este vorba despre trei rețete de mousse

Mod de preparare:

→Topeste ciocolata amaruie in bain-marie. Incalzeste laptele apoi adauga cacaua pudra si ciocolata topita. Lasa amestecul sa se raceasca bine.

→ Adauga branza mascarpone si amestecati cu mixerul la viteza mica pana cand obtii o crema omogena, densa dar fina si onctuasa.

→ Pune pe fundul unui pahar 2 biscuiti spritati sfaramati si adaugati crema obtinuta.

→Deasupra pudreaza cu cacao.

→ La final, ornati cu frisca, fructe si biscuiti.

Lasa crema la rece pentru cel putin doua ore inainte sa o servesti. Este ideal daca o monetezi in cupele de servire exact inainte sa o aduci la masa.

Citeste si:

Sursa foto: pixabay.com


Lasă un răspuns

Sus