Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Mujdeie pentru toti

Mujdeie pentru toti

PENTRU MUJDEI DE BAZA

  • 1 capatana mare de usturoi
  • 1 pahar cu ulei, sare
  • ½ lingurita zeama
  • de lamaie

Curata usturoiul, piseaza-l si freaca-l ca pe maioneza cu un praf de sare si ulei (putin cate putin). La final, adauga zeama de lamaie.

PENTRU MUJDEI LIPOVENESC

  • 1 rosie mare, carnoasa,
  • coapta si curatata
  • 1 ardei iute rosu, copt pe
  • plita si curatat
  • 1 mana de patrunjel verde
  • tocat marunt

Coace rosia si ardeiul, curata-le si taie-le marunt. Pune aceste legume peste mujdeiul de baza preparat mai sus, impreuna cu patrunjel tocat.

PENTRU MUJDEI SASESC

  • 1 lingurita cu miere
  • 2 linguri cu otet de mere
  • 1 lingurita cu tarhon verde
  • tocat marunt
  • 2 linguri cu smantana

La mujdeiul de baza, in loc de suc de lamaie, adauga 2 linguri cu otet. Toarna incet mierea, apoi smantana, amestecand incontinuu si aromatizeaza cu tarhon tocat.


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus