Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Musaca de cartofi cu ciuperci

Musaca de cartofi cu ciuperci

Îți propunem un fel de mâncare prezent în bucătăria multor țări balcanice: o musaca de cartofi. Musacaua a devenit la noi aproape tradițională, fiindcă e ușor de preparat și e foarte gustoasă.

Porții: 3
Calorii: 270
Timp: 55 minute
Dificultate: simplă
Preț: 15 lei

Ingrediente

  • ½ kg cartofi
  • ½ kg ciuperci
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 4 linguri de ulei
  • 50 g margarină
  • 3 linguri de bulion
  • mărar, pătrunjel
  • sare, piper

Mod de preparare

Curăță cartofii, fierbe-i și prepară un piure moale, adăugând margarină, sare și piper. Curăță ceapa și morcovul, dă-le pe răzătoare și călește-le.

Adaugă ciupercile tăiate mărunt, acoperă cu apă și fierbe-le. Când a scăzut apa, lasă-le să se răcească și dă-le prin mașina de tocat.

Adaugă bulionul, verdeața tocată mărunt și potrivește de sare și piper. Unge cu margarină o formă și așază alternativ strat de cartofi, strat de ciuperci, terminând cu cel de cartofi.

Pune deasupra o lingură de bulion dizolvată într-o ceașcă de apă și verdeața tocată mărunt. Lasă la cuptor, la foc potrivit, timp de 30 de minute.

Știai? În versiunea arăbească, musacaua este un fel de mâncare servit rece, un fel de salată din tomate și vinete, servită ca antreu.

Citește și:

Trei feluri de bruschete

Ce pui langa o friptura?

Friptura cu sos de afine

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.9/05.03.2015
Autorși foto: Burda România


Lasă un răspuns

Sus