Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Musaca grecească

Musaca grecească

Musaca greceasca

N-ai cum să dai greș cu această rețetă de musaca – mesenii se vor linge pe degete și vor mai cere o porție!

Ingrediente

2 vinete
1 ceapă mare
4 roșii
2 căței de usturoi
250 g carne tocată
3 cartofi
ulei, sare, piper
parmezan

Mod de preparare

Taie vinetele în rondele. Decojește roșiile, taie-le în cubulețe. Toacă mărunt ceapa. Curăță și fierbe cartofii. Călește ceapa până ce devine sticloasă, adaugă carnea, sare, piper și lasă să scadă. Pune cubulețele de roșie într-o tigaie, adaugă usturoi, sare și fierbe-le cu capac până ce obții un sos. Prăjește rondelele de vânătă maximum un minut. Într-un vas de lut, așază un strat de rondele de vânătă, unul de cartofi rondele, altul de carne, din nou cartofi, iar la urmă vinete. Toarnă sosul de roșii. Dă la cuptor 15-20 de minute. Servește musacaua fierbinte, cu parmezan ras.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.39/2014

Autor: Lidia Năstase
Sursa foto: Thinkstock by Getty Images


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus