Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Negresa cu cirese

Negresa cu cirese

Negresa cu cireșe este un fel de năzbâtie despre care se poate spune că-ți face ziua mai bună și mai frumoasă, care te îndulcește și îți crește cheful de viață. După această rețetă de negresă cu cireșe se poate face și negresa cu cireșe amare sau cea unde fructele alese sunt caisele. Se poate face și cu zmeură și cu căpșune, pentru că toate aceste fructe se potrivesc bine cu aroma de ciocolată.

Ingrediente

150 de grame de ciocolată neagră (așa numită ciocolată de menaj)
200 de grame de unt
200 de grame de zahăr pudra
150 de grame de făină
O linguriță de praf de copt
Arome (esența de vanilie)
O lingură cu vârf de cacao
Trei ouă mari
300-400 de grame de cireșe fără sâmburi
O lingură de pesmet fin de biscuiți

Preparare

→ Pregătește tavă pentru copt. Trebuie unsă cu puțină grăsime și tapetata cu hârtie pentru copt.
→ Topește ciocolată neagră într-un vas pus în apa fierbinte sau în cuptorul cu microunde. Adaugă untul și amestecă bine.
→ Într-un vas combină făină, pudra de cacao, praful de copt și zahărul pudra, și adaugă totul, încet, peste amestecul de unt și ciocolată topită.
→ Adaugă, pe rând ouăle întregi și amestecă bine după fiecare. Pune aromele și omogenizează bine. Pune aluatul în tava de copt.
→ Cireșele curățate de sâmburi, se țin într-o sită, pentru a lăsa excesul de suc. Presară peste cireșe o lingură de pesmet fin de biscuiți și omogenizeaza prin mișcari săltărețe sita cu cireșe.
→ Presară cireșe peste aluat, uniform și des, pentru că acesta este farmecul prăjiturii.
→ Coace prăjitura pentru 40-50 de minute.
→ Se taie rece.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: Thinkstock/Guliver


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus