Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Negrese cu lamaie si nuca de cocos

Negrese cu lamaie si nuca de cocos

Reteta de negresa este una din cele mai populare si exista in cateva variante, aproape toate la fel de bune. Exista si varianta galbena a negreselor: negrese cu lamaie si nuca de cocos. Combinatia este cu totul si cu totul deosebita, gustul fin, aroma apetisanta. Dupa aceasta reteta poti face negrese cu lamaie si nuca de cocos foarte repede, fara complicatii, in conditiile in care rezultatul este cu totul si cu totul special.

Ingredientele pentru aceasta reteta de negrese cu lamaie si nuca de cocos sunt suficiente pentru o tava clasica de aragaz.

Ingrediente

250 de grane de unt
350 de grame de zahar pudra
4 oua
200  de grame de faina
150 de grame de nuca de cocos
Coaja rasa de la doua lamai
3 linguri de suc proaspat de lamaie
Zahar pudra pentru decor si doua linguri de nuca de cocos in plus

Preparare

→ Incinge cuptorul la 180 ºC si pregateste tava pentru copt. Trebuie putin unsa cu unt si tapetata usor cu faina
→ Topeste untul intr-o cratita la foc mediu pana se lichefiaza, dar amesteca astfel incat sa nu fiarba. Cand este lichid, da-l deoparte.
→ Pune zaharul si nuca de cocos si amesteca bine pana se omogenizeaza si se racoreste complet.
→ Adauga coaja de lamaie si amesteca.
→ Adauga pe rand ouale si amesteca bine dupa fiecare. Compozitia trebuie sa fie omogena si lucioasa.
→ Adauga faina (cernuta inainte) si sucul de lamaie si amesteca bine.
→ Toarna compozitia in tava pregatita si coace timp de 30 de minute sau pana cand scobitoare introdusa in centrul iese curata.
→ Este bine sa nu se rumeneasca deasupra si sa ramana aurie.
→ Pune in blender nuca de cocos rasa si zaharul pentru decor si adauga cateva picaturi de lamaie. Omogeniseaza cu doar cateva impulsuri. Trebuie sa rezulte un amestec nisipos pe care il presari deasupra prajiturii, imediat ce ai scos-o din cuptor.
→ Las-o sa se raceasca in tava si o poti taia in patrate.

Aceste negrese cu lamaie si nuca de cocos sunt cu totul si cu totul speciale!


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus