Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Nuca, alimentul creierului și o reteta rafinată, simplu de făcut

Nuca, alimentul creierului și o reteta rafinată, simplu de făcut

Făcând parte din multe deserturi delicioase, nuca este un fruct ce n-ar trebui să ne lipsească din cămară. Lăudată de nutriționiști și ridicată în slăvi de maeștrii bucătari, nuca poate deveni ingredientul secret al unei toamne fără griji. Și nu numai.

Fruct cu miez de formă unică, aceea a creierului, nuca este unul dintre cele mai sănătoase fructe oleaginoase. Miezul de nucă este bogat în fier, zinc, magneziu, calciu, omega 3 și omega 6, acid linoleic, vitaminele A, B complex , D și E, fibre, grăsimi sănătoase și proteine. Altfel spus, un pumn de mieji  consumați zilnic, nu numai că ne furnizează energie pentru întreaga zi, ci ține departe de noi câteva afecțiuni. Consumate înțelept, nu mai mult de 30 g pe zi, ne ajută să ne menținem greutatea ideală sau să slăbim, dacă ne-am propune acest lucru.

Datorită substanțelor conținute, consumul regulat de mieji contribuie la îmbunătățirea memoriei, crește capacitatea de concentrare și încetinește declinul cognitiv la persoanele în vârstă. Combate simptomele stresului, previne și combate afecțiunile neurologice, ameliorează stările tensionate și de irascibilitate. Nuca este un aliat în tratamentul stărilor depresive, atenuându-le manifestările. Miejul de nucă mai conține melatonină, un antioxidant care asigură un somn bun și odihnitor. Stimulează digestia și contribuie la curățarea colesterolului depus pe artere, îmbunătățește circulația și ne ține la distanță de bolile de inimă.

Datorită conținutului important de fibre și proteine, miejii de nucă sunt o gustare mai mult decât benefică, asigurând senzația de sațietate. Atenție însă, nucile sunt foarte proteice, iar consumul în exces favorizează creșterea în greutate.

Frumusețea la exterior își găsește mai întotdeauna resurse în interior, nu-i așa? Altfel spus, consumând regulat miez de nucă, efectele se vor resimți nu doar asupra stării de sănătate, ci și în frumusețea exterioară: pielea va deveni mai elastică, iar apariția ridurilor poate fi încetinită, se îmbunătățește calitatea podoabei capilare. Ceaiul din coji de nucă se poate transforma într-un nuanțator perfect pentru părul tern și lipsit de vitalitate. Folosindu-l după fiecare spălat, la clătire, te va ajuta să obții reflexii arămii-castanii pentru un păr deschis la culoare, iar dacă ești șatenă sau ai o culoare închisă, va adăuga strălucire.

Prajitura cu dovlecei, morcovi si nuca

Articol preluat din ediția de octombrie 2019 a revistei Femeia.
Autor: Mariana Fătulescu
Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns