Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Nucsoara, condimentul Craciunului

Nucsoara, condimentul Craciunului

Nucsoara este samburele unui fruct care seamana cu piersica. Nucsoara, condimentul Craciunului era unul dintre cele mai scumpe condimente, dar azi este accesibila oricui. Nucsoara are o aroma fina si un gust dulce-iute, ca urmare a amestecului de uleiuri esentiale care aduc a portocala, lamaie si camfor.

Se poate spune despre nuscoara ca este condimentul Craciunului pentru ca este inclusa in multe din preparatele dulci si sarate traditionale de Craciun pentru gustul usor picant. In plus, nucsoara se combina excelent cu scortisoara care ramane vedeta Craciunului.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/12/02/nucsoara-1.jpgCine si cum foloseste nucsoara

  • In gastronomie nucsoara este foarte des utilizata in Asia.
  • In Orient, nucsoara se adauga in cafea si ceai.
  • Grecii o combina cu scortisoara, inclusiv in preparatele din carne, in musacale si chiftele, efectul fiind savuros.
  • Italienii o adauga in sucul de rosii, care pune in evidenta latura picanta a condimentului.
  • Nucsoara este cea mai buna alegere pentru preparatele dulci cu branza moale, combinata cu vanilie.
  • Este potrivita pentru a condimenta si aroma vinul fiert.
  • Printre legumele care se potrivesc cu nucsoara se numara broccoli, conopida si cartofii copti.
  • Nucsoara da rafinament oualelor si innobileaza pastele, iar italienii folosesc nucsoara pentru a condimenta carnea de pui si pestele.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/12/02/nucsoara-2.jpgNucsoara, beneficii pentru sanatate

Cu toate ca ar fi suficient gustul fin si mirosul delicat, nucsoara este mai mult decat un condiment, fiind plina de beneficii pentru sanatatea mintii si trupului. Nucsoara are proprietatea de a creste temperatura corpului, astfel ca este ideala in starile gripale, este un eficient stimulent nervos si are efecte analgezice.

Nucsoara stimuleaza digestia, iar in doze mai mari este un calmant general, inducand somnul. Este un remediu pretios in bolile reumatismale, avand efect antiinflamator si pentru afectiunile pulmonare. Regleaza tranzitul intestinat. Nu in ultimul rand, nucsoara imbunatateste starea de spirit, reduce stresul si creste apetitul sexual.

Printre legumele care se potrivesc cel mai bine cu nucsoara se numara broccoli si conopida gatita la aburi, cartofii copti. Nucsoara da rafinament oualelor si innobileaza pastele. Italienii folosesc nucsoara pentru a condimenta carnea de pui si pestele.


Lasă un răspuns

Sus