Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > O reteta din Barcelona: Paella

O reteta din Barcelona: Paella

Barcelona e o expoziţie în aer liber, un uriaş muzeu în care poţi întâlni toate stilurile arhitectonice: de la roman şi gotic până la cel internaţional (sticlă-metal) al lui Mies van der Rohe. Cea mai circulată stradă este Portal de L’Angel. În fiecare oră, pe această arteră comercială trec în medie 3.500 de oameni. Printre sute de terase, mici localuri sau mari restaurante, este foarte greu să te hotărăşti unde să mănânci. În apropiere de Piaţa Catalunya, găseşti La Boqueria, o piaţă mare, care o să te uimească prin diversitatea ofertelor de fructe, legume, carne, peşte şi fructe de mare, gătite chiar în faţa ta.

Paella

Ingrediente

200 g creveţi, 150 g scoici, 1 cană cu orez arborio (bob scurt, lucios, textură moale şi gust dulce), 1 ceapă, 1 ardei gras, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 1 ceşcuţă cu mazăre, 2 linguri cu ulei, şofran, sare

Mod de preparare

Reţeta originală de paella provine din regiunea Valenciei. Acest fel de mâncare se găteşte într-un vas special, cu mânere şi margini înalte, dar îl poţi face şi în wok.
Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în uleiul încins împreună cu usturoiul zdrobit. Pune ardeiul gras, roşiile opărite, curăţate de coajă şi tocate mărunt. Adaugă orezul, apă (sau supă limpede de legume), un praf de sare şi două filamente de şofran.
Amestecă şi lasă să fiarbă 20 de minute, la foc redus. Pune scoicile şi creveţii, apoi mazărea şi amestecă. Lasă pe foc 9-10 minute.

Trebuie neapărat să guşti

Churros sunt gogoşi lungi care se servesc calde, alături de un bol cu ciocolată caldă. Le poţi savura la orice colţ de stradă.
La amiază, spaniolii te vor îmbia cu celebra lor sangria, un amestec din vin roşu sec şi foarte acidulat, bucăţi de fructe, puţin zahăr şi un strop de brandy. Se serveşte rece, combinat cu puţină apă minerală şi gheaţă.
Gazpacho este originară din Andaluzia (sudul Spaniei), fiind inventată special pentru zilele toride, deoarece se serveşte rece. Supa este foarte populară datorită mixului de legume şi arome: roşii, castraveţi, ardei gras, ceapă.

Comments

comments

Leave a Reply