Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > O reteta din Roma: Bruschete cu mozzarella

O reteta din Roma: Bruschete cu mozzarella

Roma este locul ideal pentru o vacanţă romantică, de vis şi, indiferent câte zile poposeşti în cetatea eternă, parcă nu sunt suficient de multe. Când spui Italia, te gândeşti inevitabil la o porţie de paste sau la o felie gustoasă de pizza ca la mama ei, cu mozzarella din belşug. Textura sa fină şi moale o face ideală pentru pizza. Spre deosebire de caşcaval, care la cuptor capătă o crustă ce se întăreşte, mozzarella se topeşte uniform şi se întinde apetisant.

Bruschete cu mozzarella

Ingrediente 

250 g Mozzarella Cucina, 1 pâine, 3 căţei de usturoi, 2 roşii, busuioc, pătrunjel, piper boabe, ulei de măsline

Mod de preparare

Curăţă usturoiul şi freacă-l cu două linguriţe cu ulei de măsline până ce obţii o pastă omogenă.
Separat, taie pâinea în felii potrivit de groase şi unge-le cu puţină pastă de usturoi.
Pe fiecare felie de pâine, pune câte două felii de roşie şi mozzarella. Stropeşte-le cu ulei de măsline amestecat cu busuioc şi pătrunjel tocat.
Presară piper proaspăt măcinat.
Aşază-le într-o tavă şi lasă-le două minute în cuptorul încălzit în prealabil, cât să se topească mozzarella.

Trebuie neapărat să guşti

Salata de spanac cu mozzarella este una dintre cele mai apreciate preparate din bucătăria italiană. O pregăteşti în câteva minute, iar secretul constă în folosirea ca ingredient de bază a 100 g de mozzarella proaspătă.

 

Pizza a făcut din Italia o destinaţie de vis pentru gurmanzii din toată lumea. Pe lângă blat, sos de roşii, prosciutto şi măsline, mozzarella este ingredientul care dă savoare oricărei pizze. La fel de bine o poţi folosi când prepari paste, lasagna şi rizoto

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus