Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Omleta cu dichis

Omleta cu dichis

omleta

Îți propunem un fel rapid și gustos, numai bun de savurat dimineața, dar și la prânz ori seara, dacă nu ai probleme cu bila.

Nr. porții: 4

Timp de preparare: 10 minute

Calorii: 245

Ingrediente

5 ouă

2 linguri de smântână

1 legătură de pătrunjel

1 legătură mărar

2-3 fire de ceapă verde

câteva frunze de busuioc

50 g parmezan ras

2 linguri de ulei

piper

sare

Mod de preparare

1. Separă albușurile de gălbenușuri. Amestecă gălbenușurile cu smântâna, sare și piper după gust. Bate spumă albușurile cu puțină sare.

2. Într-o tigaie, încinge uleiul, dă focul mic și toarnă amestecul de gălbenușuri. După un minut, adaugă albușurile în strat uniform. Când e gata, răstoarnă omleta în farfurie (dacă vrei, pliaz-o) și presară parmezanul ras.

3. Spală verdeața, toac-o mărunt și presară pe omletă. Servește-o caldă.

Truc

Când bați gălbenușurile, adaugă o lingură cu unt, iar omleta va fi mai pufoasă!

Tu cum faci o omletă grozavă? Scrie-ne rețeta ta favorită într-un comentariu la acest articol!

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.33/21.08.2014
Autor: Burda Romania
Sursa foto: © Peteers/Fotolia


Lasă un răspuns

Sus